Salvați copiii

Un nou pas înainte a fost făcut în octombrie 2020, când Asociația Adi Hădean a încheiat un parteneriat cu Organizația Salvați Copiii, astfel că Solidar Social sprijină cu alimente încă 100 de copii aflați în Centrul de Zi din Orașul Petrila, județul Hunedoara.

“Vom continua cât ne țin forțele, cât ne țin oalele și resursele. Este o nevoie acută de mâncare caldă în rândul familiilor, în rândul copiilor care nu au niciun sprijin. De aceea am decis să ne îndreptăm atenția și către cei mici”, spune Chef Adi Hădean.


Riscul de sărăcie și excluziune socială, semnificativ mai ridicat în România în cazul copiilor (38,1%) față de adulți (32,5%), potrivit datelor Eurostat, a devenit unul major și cu repercusiuni vitale, mai ales în contextul pandemiei. Cele două organizații și-au unit astfel forțele pentru a combate efectele crizei cauzate de noul coronavirus pentru acest grup de copii.


“Suntem într-un moment dificil, în care trebuie să protejăm categoriile sociale vulnerabile. Restricțiile impuse de pandemie au generat consecințe în lanț pentru acestea, printre care accesul îngreunat la servicii sociale, medicale, la educație. Echipa lui chef Adi Hădean nu stă pe margine, ajută, e alături de copiii din Petrila, cărora le arată că nu sunt singuri în acest context social atât de greu”, afirmă Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.


Parteneriatul continuă și în 2022.© 2020 ActivSocial. Toate drepturile rezervate.